25/10/2024 15:38:33 - 25/10/2024 15:38:33 - 19 Okunma

Program ile İlgili Bilgiler

Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olup 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Eğitim Süreci

Program mevcut teknolojilere uygun olarak belirlenen müfredat ve ders içerikleri ile eğitim vermektedir. Program müfredatı ağırlıklı olarak elektrik-elektronik ve makine derslerinden oluşmakta ve alan dersleri uygulamalı olarak Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi laboratuvarında yürütülmektedir. Öğrenciler 2 yıllık eğitimleri boyunca Kontrol ve Otomasyon Teknolojilerinde ihtiyaç duyulan PLC, SCADA gibi dersler almakta, dersler kapsamında bireysel ve ekip çalışması ile projeler geliştirmektedirler.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programımızda 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeline geçilmiştir.

Öğrencilerimiz, üniversitemiz ve iş yerleri arasında yapılan işbirliği protokolleri ile eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, “İşletmede Mesleki Eğitim” dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânı bulacaklardır.

Programdan mezun olacak öğrencilerin istihdamları alanları

Ürün tasarımı, sistem dinamiği ve akıllı kontrol, üretim süreçlerinin gözlemlenmesi, modellenmesi ve kontrolü, hareketli robot sistemleri, kuvvet elektroniği, mikro sistem tasarımı ve uygulamaları, endüstriyel kontrol tasarımı, algılayıcılar ve robot sistemleri, görüntü işleme, yapay sinir ağları, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi alanlar, savunma sanayi, otomotiv ve tekstil sektörleri endüstriyel otomasyonun ilgi alanlarından başlıcalarıdır.

Mezunlarımızın Kazanacağı Unvan

Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Kontrol ve Otomasyon” alanında önlisans derecesi ile mezun olurlar ve ‘Kontrol ve Otomasyon Teknikeri’ unvanını alırlar.

Dikey Geçiş Sınavı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı mezunları DGS ile öğrenci kabul eden birçok lisans programına geçiş yapma imkânına sahip olmaktadırlar.

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programından geçiş yapılabilecek 4 yıllık bölümler:

Bilgisayar Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Havacılık Elektrik ve Elektroniği

İmalat Mühendisliği

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Meteoroloji Mühendisliği

Uçak Elektrik ve Elektroniği

 

Kontrol ve Otomasyon Hakkımızda

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi