PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU/ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ/KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ
PMYO Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı

Dikey Geçiş Sınavı (Dgs)

11/11/2021 16:20:21 - 11/11/2021 16:20:21 - 476 Okunma

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda 1 kez yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümlerinden stajını tamamlayıp mezun olmuş veya mezun olabilecek durumda olan adayların lisans eğitimine geçiş yapabilmeleri için girdikleri çoktan seçmeli bir sınavdır.

DGS, 60 matematik ve 60 Türkçe olmak üzere toplam 120 sorudan oluşmaktadır. 150 dakikalık sınav süresi içerisinde adaylardan, lisans öğrenimdeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerisinin ölçülmesine yönelik hazırlanmış olan soruları çözmeleri istenir. Ayrıca her iki bölüm için onar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olan DGS’de sorular, farklı ön lisans bölümlerinde eğitim almış öğrencilerin cevaplayabileceği niteliktedir.

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programından geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar:

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Havacılık Elektrik ve Elektroniği
  • İmalat Mühendisliği
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Mekatronik Mühendisliği
  • Meteoroloji Mühendisliği
  • Uçak Elektrik ve Elektroniği
DGS Dikey Geçiş Sınavı Pınarhisar MYO

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.