PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU/ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ/KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ
PMYO Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı

Çift Anadal Nedir?

07/02/2022 10:48:13 - 08/02/2022 10:48:13 - 883 Okunma

Çift Anadal Nedir?

Çift Anadal, öğrenim gördüğü önlisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır.

Örneğin, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programında okuyan bir öğrenci Elektrik alanındaki dersleri de başarılı bir şekilde vererek iki diploma almaya hak kazanmaktadır. 

Çift Anadal Yapmanın Genel Koşulları Nelerdir?

- Öğrencinin alttan dersi olmamalıdır.

- Esas programda (ana dal) not ortalaması en az 3,00/4,00 olmalıdır.

- Esas programda ilk % 20’lik grup içinde olunmalıdır. % 20 şartı sağlanmıyorsa ilgili yılda ikinci programın merkezi sınav taban puanından daha yüksek bir puana sahip olmak gereklidir.

Çift Anadal Programına Ne Zaman Başvurulur?

Önlisans öğrencileri kayıtlı olduğu anadal programının en erken ikinci, en geç üçüncü yarıyılında ikinci anadal başvurusu yapabilir.

Hangi Program ile Çift Anadal Yapılabilir?

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı ile Elektrik Programı (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) arasında çif anadal protokolü bulunmaktadır. Gerekli şartları sağlayarak çift anadal programına kabul edilen öğrenciler aşağıdaki fark derslerini başarmaları halinde Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı diplomasının yanında Elektrik Programı diplomasını da almaya hak kazanarak iki diploma ile mezun olabilecektir. 

KLÜ Pınarhisar MYO Kontrol ve Otomasyon Çift Anadal

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.