PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU/ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ/KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ
PMYO Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı

Yan Dal Nedir?

08/02/2022 10:42:33 - 08/02/2022 10:43:09 - 495 Okunma

Yan dal Nedir?

Yan dal, öğrenim gördüğü önlisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın sınırlı sayıdaki derslerini alarak sertifika almaya hak kazanmalarını sağlayan uygulamadır.

Örneğin, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programında okuyan bir öğrenci Bilgisayar Programcılığı alanındaki bazı dersleri de başarılı bir şekilde vererek sertifika almaya hak kazanmaktadır. 

Yan dal Yapmanın Genel Koşulları Nelerdir?

- Öğrencinin alttan dersi olmamalıdır.

- Esas programda (ana dal) not ortalaması en az 2,50/4,00 olmalıdır.

- Esas programda ilk % 20’lik grup içinde olunmalıdır. % 20 şartı sağlanmıyorsa ilgili yılda ikinci programın merkezi sınav taban puanından daha yüksek bir puana sahip olmak gereklidir.

Yan dal Programına Ne Zaman Başvurulur?

Önlisans öğrencileri kayıtlı olduğu anadal programının en erken ikinci, en geç üçüncü yarıyılında yan dal başvurusu yapabilir.

Hangi Program ile Yan Dal Yapılabilir?

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı ile Bilgisayar Programcılığı programı arasında yan dal protokolü bulunmaktadır. Gerekli şartları sağlayarak yan dal programına kabul edilen öğrenciler aşağıdaki dersleri başarmaları halinde Bilgisayar Programcılığı sertifikası almaya hak kazanacaklardır. 

KLÜ Pınarhisar MYO Kontrol ve Otomasyon Yan Dal Bilgisayar Programcılığı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.