PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU/ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ/KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ
PMYO Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı

Söyleşi : "otonom Araçlar Teknolojisinin Dünü, Bugünü Ve Yarını"

10/03/2022 09:25:12 - 11/03/2022 09:25:12 - 381 Okunma

Üniversitemiz 11. Kariyer Günleri kapsamında, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Bölüm Başkanlığı tarafından 9 Mart 2022 Çarşamba günü saat 19.30’da  “Otonom Araçlar Teknolojisinin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Taşdemir Moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Avrupa Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren FLOKONTROL Endüstriyel Otomasyon firmasında Otonom Araçlar Proje Yöneticisi olarak görev yapan ve Kırklareli Üniversitesi mezunlarından Burak Tarakçı konuk olarak yer aldı.

Söyleşide Otonom Araç teknolojilerinin tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirme yapan Burak Tarakçı, FLOKONTROL Endüstriyel Otomasyon tarafından üretilen otonom araçlar yani insan kontrolü olmayan, görevi için gerekli rota bilgisi ile işini yürüten AGV’ler ve bunların çalışma prensipleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Tarakçı, AGV’lerin günümüz şartlarında gerek endüstri gerekse genel amaçlar için kullanıldığını ve gelecekte daha da etkin olarak kullanılacağını kaydetti. Günümüz şartlarında çeşitli fabrikalardan hastanelere, kargo teslimatından yolcu taşımacılığına kadar kullanılan Otonom Araçların, gelecekte çok daha ileri ve özel amaçlar için kullanılabileceğini söyleyen Tarakçı, bu yönde çalışmaların olduğunu vuruladı.

Söyleşide yaptığı sunumun ardından Tarakçı, kendi kariyer yolculuğunu anlatarak, Kırklareli Üniversitesini bitirdikten sonra aldığı eğitimlere, iş tecrübelerine ve karşılaştığı sorunlara değindi. Bu sorunları çözmek için kullandığı yöntemleri katılımcılara aktaran Burak Tarakçı, gerek eğitim hayatı boyunca gerekse mezun olduktan sonra verdikleri destekler için Kırklareli Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti.

Soru cevap bölümünün ardından Modetatör Dr. Öğr. Üyesi Erkan Taşdemir, konuşmacı Burak Tarakçı’ya Kırklareli Üniversitesi 11. Kariyer Günlerine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti ve teşekkür belgesini takdim etti.

KLÜ Pınarhisar MYO Kontrol ve otomasyon Kariyer Günleri 2022 Flokontrol

Facebook Twitter Google Plus
Otonom Araçlar Teknolojisinin Dünü, Bugünü ve Yarını
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.