Kontrol Ve Otomasyon Teknolojisi Ve Yapı Denetimi Programları Traçim’E Teknik Gezi Düzenledi

09/12/2022 16:23:45 - 09/12/2022 16:28:38 - 268 Okunma

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi ve Yapı Denetimi programları TRAÇİM’e teknik gezi düzenledi

Meslek Yüksekokulumuz Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı ve İnşaat Bölümü, Yapı Denetimi programı öğrencileri ve öğretim elemanları Kırklareli'nin Vize ilçesinde faaliyet gösteren TRAÇİM Çimento A.Ş. işletmesine 8 Aralık 2022 günü ortak bir teknik gezi düzenledi. Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen teknik gezide öğrencilerimize Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Erkan Taşdemir, Öğr. Gör. Dr. Gülçin Mühürcü, Öğr. Gör. Ali Bahadır Ceylan ile İnşaat Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Can Demirel ve Öğr. Gör. Bülent Topbaşlı eşlik ettiler.

TRAÇİM Çimento A.Ş fabrikasına düzenlenen teknik gezide katılımcılara İnsan Kaynakları Müdürü Ufuk Ertunç tarafından çimento sektörü ve fabrika hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Ayrıca fabrikanın Üretim mühendisi, Kimya mühendisi ve İş Güvenliği uzmanı tarafından geziye katılan öğrenci ve öğretim elemanlarına, hammaddelerin sisteme girişinden çimentonun paketlenme aşamasına kadar olan süreci ile fabrikada uygulanan kalite politikaları, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Sunumların ardından Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı öğrenci ve öğretim elemanları tarafından fabrikanın Enerji Yönetimi bölümünü ziyaret edildi. Fabrikanın Enerji Müdürü Ferhat Özakıncı ve görevli teknikerler, katılımcılara fabrikada kullanılan kontrol sistemleri, uygulanan prosesler ve genel çalışma prensipleri hakkında yerinde bilgilendirmeler yaptılar. Yapı denetimi programı öğrenci ve öğretim elemanları ise hammadde ve çimento kalite kontrol deneyleri laboratuvarlarını ziyaret ederek yetkili mühendisler tarafından bilgilendirildi. Hatıra fotoğrafı çekilmesi ile teknik gezi sona erdi.

Kırklareli Üniversitesi Kontrol Otomasyon Pınarhisar MYO Traçim